Reisgidsen

Voor de gedetailleerde voorbereiding van de route heb ik gebruik gemaakt van de volgende reisgidsen en kaarten:

Titel ISBN
Het jabikspaad 9789033011634
Wandelgids Hanzestedenpad SP11 9789071068751
Pieterpad 2 Vorden-Maastricht 9789070601973
Wandelgids Via Mosana Vise – Namen (Santiago de Compostela – Sint Jacobsroute) | Grote Routepaden 5425013060738
St. Jacobsroute Belgie : Via Mosana 5425013060738
Topo-aktief Via Mosana
Wandelgids GR 654 Namen – Vezelay 9782751406256
Topo-aktief GR 654 St. Jacobsroute ‘de weg van Vézelay’
Sentier de Saint-Jacques-de-Compostelle Le Chemin du Puy 9782856997567
Tour et Traversee du Morvan 9782751405884
Topo-aktief St. Jacobsroute Verbinding Vézelay-le puy
LES CHEMINS DE SAINT-JACQUES DE COMPOSTELLE | CHAMINA EDITION 9782844660565
Reisgidsen

Reisgidsen

Meer informatie over kosten, gewicht, afmetingen en waar de gidsen aangeschaft of geleend kunnen worden vindt u in deze Google Spreadsheet

 

Ik heb alle wandelgidsen e.d. gescand en als PDF bestand opgeslagen. Deze neem ik mee op mijn telefoon en iPad (en op USB stick en online beschikbaar op google drive) als naslagwerk. Ik heb dit al uitgeprobeerd op mijn iPad, en dat werkt prima. Je kunt zeer ver inzoomen en is daarmee nog duidelijker dan de kaartjes in de wandelgids zelf. 

 

Werkwijze bij digitaliseren reisgidsen en kaarten:

  1. Pagina voor pagina de reisgids scannen en opslaan als jpg bestand
  2. Waar nodig met behulp van de verkenner de pagina roteren in de juiste stand
  3. In Adobe Illustrator een spread aangemaakt met de juiste afmetingen van het gidsje (ik kon de afmetingen aflezen van de scanner software)
  4. Voldoende lege pagina’s aangemaakt
  5. Vervolgens alle gescande jpg’s in de spread gesleept (m.b.v. de verkenner de juiste pagina’s geselecteerd en gekopieerd, vervolgens geplakt in Adobe Illustrater, vervolgens kun je pagina voor pagina de jpg op de goede plek zetten)
  6. Alles nog eens goed nagelopen
  7. Het in Illustrater gecreerde digitale boek opgeslagen als package, zodat ik eventueel later nog veranderingen kan aanbrengen
  8. Het digitale boek vervolgens in Illustrater geexporteerd als PDF bestand
  9. Vervolgens zowel de Illustrator package als het PDF geupload naar Google Drive
  10. De PDF vervolgens gedownload op de iPad m.b.v. de app GoodReader, deze is dan ook offline te raadplegen

5 thoughts on “Reisgidsen

    • Hoi Vincent,

      Volgens mij is er geen officiele digitale versie van de GR654. Wat ik gedaan heb is de reisgids lenen bij de bibliotheek (als je eigen bib hem niet heeft, dan kunnen ze hem voor je reserveren bij een andere vestiging), en vervolgens het boekje pagina voor pagina gescand. Ten slotte heb ik al die scans samengevoed in één document en opgeslagen als een pdf. Die pdf heb ik op google drive gezet en vervolgens ‘offline’ beschikbaar gesteld op m’n ipad en telefoon.

      Als er geen auteursrechten op het boekje zouden zitten dan had ik je de pdf kunnen mailen, maar dat durf ik zo niet aan.

      Ik hoop je hiermee geholpen te hebben,

      Mvg,

      Syds

  1. Dag Syds,

    Ik ben onder de indruk van je website. Alle informatie helpt mij enorm bij mijn voorbereiding! Dank daarvoor, en het is ook gewoon leuk om te lezen wat jenhebt meegemaakt (jammer trouwens dat de reis met Irma en Denzel abrupt moest stoppen).
    Ik wil ook graag de reisgidsen digitaal meenemen (heb ze in boekvorm in huis, maar heb niet jouw volledige collectie). Ik zag in je bericht aan Vincent je voorbehoud over de auteursrechten en dat snap ik. Zou je evt wel bereid zijn om mij de digitale bestanden te sturen van de reisgidsen die ik wel heb gekocht (ik laat je dan nog weten welke dat zijn)? Zo nee, dan zal ik zelf de scanner ter hand nemen a.d.h.v. jouw uitgebreide beschrijving.

    Groet,
    Julie

  2. Hoi, t gaat eigenlijk alleen om de volgende 2: Via Mosana en de franstalige Sentier St-Jacques – Namurs-Vezelay GR654 + de 30 Jours de Randonnee.
    Van Vezelay naar Saint Jean Pied de Port heb ik (gelukkig) een losbladig boek 🙂 en in Spanje is de route goed bewegwijzerd. Dank vast, groet Julie

Plaats een reactie