Points of Interest

Deze week nog een aantal “Points of Interest” toegevoegd aan mijn routebestanden. Om wat meer “zekerheid” te hebben over de beschikbaar van Supermarkten, Pinautomaten en Campings heb ik deze als POI toegevoegd aan mijn routebestanden.

Ik ben als volgt te werk gegaan: POI bestanden van alle Europese supermarkten heb ik van de site van Hoekies gehaald, http://www.dehoekies.nl/Coordinaten.htm. Alle campings van Europa  heb ik van de site van Archie gehaald, http://www.archiescampings.eu/. Alle pinautomaten van de landen waar ik door kom, heb ik met behulp van een querytool, http://overpass-turbo.eu/ uit de database van openstreetmap gehaald. (Achteraf gezien had waarschijnlijk de andere POI categorien daar ook wel vandaan kunnen halen)

Vervolgens heb ik met behulp van de trial versie van ArcGIS Desktop, een GIS analyse tool, alle POI’s die in een straal van 5km van mijn te lopen route liggen geselecteerd en opgeslagen als KML bestand. Vervolgens met de tool GPSBabel de KML bestanden omgezet naar GPX bestanden die ik vervolgens in kan lezen met de  MotionX GPS HD app op mijn iPad. Deze maakt er vervolgens Waypoints van die je kunt aanstippen voor meer informatie en kunt selecteren om naar toe te navigeren.

Als je belangstelling hebt voor de POI GPX bestanden dan kun je die hier downloaden: https://docs.google.com/folderview?id=0B-mGGPFsj79mRWZzWmdzOFpNNlE&usp=docslist_api

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s